Française Garcia beëindigt tennisjaar wegens mentale problemen

27 sep , 12:11 Sport
anp270924115 1
PARIJS (ANP) - De Franse tennisster Caroline Garcia heeft haar seizoen voortijdig beëindigd vanwege mentale problemen. Dat heeft ze bekendgemaakt in een emotionele verklaring op sociale media.
"Ik ben uitgeput door de angst, de paniekaanvallen, de tranen voor wedstrijden. Ik ben het zat om familiemomenten te missen en nooit een plek te hebben die ik echt thuis kan noemen. Ik ben er klaar mee om te leven in een wereld waarin mijn waarde wordt gemeten aan de resultaten van vorige week, mijn ranking of mijn ongedwongen fouten", schrijft de voormalig nummer 4 van de wereld. Ze noemt haar mindset "giftig".
"Mentaal gezien heb ik een reset nodig. Ik moet afstand nemen van de constante sleur van tennis", aldus de Française, de nummer 36 van de wereld. "In mijn gedachten ben ik blijven hangen in wat ik niet heb bereikt. Ik heb nooit op de eerste plaats gestaan, nooit een grand slam gewonnen en nooit een olympisch podium bereikt. Ik ben inconsistent geweest en ben er niet in geslaagd om een ​​heel jaar in de top 10 te blijven."
De 30-jarige Garcia was in 2018 de mondiale nummer 4 in het enkelspel. In het dubbelspel reikte ze tot de tweede plaats. Ze is van plan om in 2025 terug te keren op de baan.
De afgelopen jaren hadden meer tennissters last van mentale problemen, onder wie de Japanse Naomi Osaka. Ook zij ging er een tijdje tussenuit. De beste tennissters ter wereld zitten momenteel in China voor een trip door Azië.