Franse wielerteams balen van quarantaine in Abu Dhabi

03 mrt 2020, 11:12 Sport
franse wielerteams balen van quarantaine in abu dhabi
De wielrenners van de Franse ploegen Cofidis en Groupama-FDJ zitten nog steeds in quarantaine in een hotel in Abu Dhabi en dat begint ze flink te vervelen. De teams hebben nog altijd geen toestemming om terug naar huis te gaan, omdat de renners en stafleden nogmaals getest worden op mogelijke besmetting met het coronavirus.
"We worden behandeld alsof we de pest hebben", zegt Thierry Vittu, de baas van Cofidis. "Als we iemand van het hotel op de gang tegenkomen, rent diegene hard weg. Onze kamers zijn al vijf dagen niet schoongemaakt, we moeten steeds zelf bij de lift een kar met lakens, zeep en handdoeken ophalen. Als de bel gaat, staat het ontbijt voor de deur van onze kamers. We worden tegen onze wil vastgehouden op een plek die we niet zelf hebben gekozen en niemand weet hoe lang dit nog duurt."
De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten werd vorige week afgebroken, nadat bij twee Italiaanse stafleden van een wielerploeg besmetting met het coronavirus was vastgesteld. Alle deelnemers aan de etappekoers moesten gecontroleerd worden en zaten enkele dagen in quarantaine op hun hotelkamers. Ze mochten het land pas verlaten na toestemming van de autoriteiten. De renners van Jumbo-Visma vlogen zondag terug naar huis.
Ramon Sinkeldam, de Nederlander in dienst van Groupama-FDJ, zit nog steeds in Abu Dhabi. Hij geeft via Instagram regelmatig updates over het 'hotelleven' dat hij nu heeft. Met zijn Franse kamergenoot Arnaud Démare doet Sinkeldam allerlei alternatieve oefeningen om in beweging te blijven. Groupama-FDJ wacht nog altijd op de resultaten van een tweede controle.