Nadal en Zverev lijden tweede nederlaag van seizoen op United Cup

02 jan 2023, 8:08 Sport
fritz bezorgt zverev tweede nederlaag van seizoen op united cup
Rafael Nadal heeft op de United Cup zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. De 36-jarige Spanjaard verloor in Sydney met 3-6 6-1 7-5 van de Australiër Alex de Minaur.
Nadal repareerde in de derde set nog een break achterstand, maar bij 5-5 leverde hij opnieuw zijn servicegame in, met een lovegame. Hij verloor de laatste 10 punten van de wedstrijd en oogde erg ontevreden over zijn hoge aantal afzwaaiers. De Minaur, de nummer 24 van de wereld, maakte het na 2 uur en 43 minuten af met een ace.
Nadal was het tennisjaar begonnen met een nederlaag tegen de Brit Cameron Norrie. Ook in dat duel won de mondiale nummer 2 de eerste set, waarna hij de tweede en derde set verloor. Toen werd het 6-3 3-6 4-6.
Taylor Fritz bezorgde Alexander Zverev op hetzelfde evenement ook zijn tweede nederlaag van het nog prille tennisseizoen. De nummer 9 van de wereld was in iets meer dan een uur met 6-1 6-4 te sterk voor de Duitser, die in Australië zijn officiële rentree maakt na een zware enkelblessure.
Na de zege van Fritz op de voormalig nummer 2 van de wereld was Madison Keys met 6-2 6-3 de meerdere van Jule Niemeier. Het Amerikaanse team verzekerde zich met die zege van groepswinst en neemt het nu op tegen Groot-Brittannië, de winnaar van de andere groep in Sydney.
Zverev (25), de nummer 12 van de wereld, begon op de United Cup met een nederlaag tegen de Tsjech Jiri Lehecka. Toen werd het 6-4 6-2.
De United Cup is een nieuw landentoernooi in de steden Sydney, Brisbane en Perth. De competitie voor gemengde teams geldt als voorbereiding op de Australian Open, het grandslamtoernooi dat over twee weken begint.