Fuglsang hoort nu ook bij de kanshebbers

04 jul 2019, 16:04 Sport
fuglsang hoort nu ook bij de kanshebbers
ANP
Een paar maanden geleden zal van Jakob Fuglsang nog niet zijn gezegd dat hij een kandidaat-winnaar is van de Tour de France. Maar de 34-jarige Deen was een van de uitblinkers dit voorjaar en bevestigde met zijn tweede eindzege in het Critérium du Dauphiné zijn kwaliteiten als klassementsrenner. Bovendien ontbreken er nogal wat concurrenten in Brussel. "Het doel is op het podium te komen", zei de kopman van Astana donderdag. De eindzege is een droom, maar laten we niet vergeten dat de winnaar van vorig jaar er wel bij is."
Fuglsang doelde op Welshman Geraint Thomas, wiens ploeggenoot Chris Froome ontbreekt. "Hun ploeg (Ineos, voorheen Sky) heeft de ervaring om zo'n wedstrijd te controleren. Als 'G' de vorm heeft van vorig jaar, zou het wel eens een minder open Tour kunnen zijn dan iedereen denkt."
Verder dan de zevende plaats in 2013 kwam Fuglsang in de Tour nog niet. "Of ik fris aan de start sta? Na de Dauphiné was ik een dag thuis en daarna ben ik vertrokken voor een hoogtestage en zijn we de Alpenritten gaan verkennen." In drie ritten daar in de slotweek ligt vermoedelijk het zwaartepunt van deze Tour. "Het is moeilijk in te schatten of je daar alleen het verschil kunt maken", meende Fuglsang. "Ik denk niet dat je te veel moet afwachten."