Gaudu blijft Costa en Roglic voor in Romandië

03 mei 2019, 18:27 Sport
gaudu blijft costa en roglic voor in romandie
ANP
David Gaudu heeft de derde etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. Na een heuvelachtige rit van 160 kilometer, eindigend met een lastige klim in Romont, versloeg de Franse wielrenner van Groupama-FDJ de Portugees Rui Costa en de Sloveen Primoz Roglic.
De top 3 van de dag is ook het trio dat bovenaan het algemeen klassement staat. Roglic, de kopman van Team Jumbo-Visma, blijft de leider. Hij heeft 6 seconden voorsprong op de 22-jarige Gaudu. De ervaren Rui Costa volgt op 8 tellen. Steven Kruijswijk is de beste Nederlander op de achtste plaats.
Met nog 17 kilometer te fietsen waren alle renners samen en reden ze naar de in Romont getrokken eindstreep. Thomas De Gendt probeerde het nog even in zijn eentje, maar de ploegen van de klassementsrenners gaven hem geen vrijheid. Een kleine groep streed om de dagwinst. Geraint Thomas, de Welshman die vorig jaar de Tour de France won, liet zich vooraan zien maar het was de talentvolle Gaudu die de show stal. Met een machtige sprint bergop reed hij iedereen uit het wiel. De 32-jarige Costa, wereldkampioen in 2013, kon hem ook niet bijbenen. Gaudu noteerde de tweede overwinning in zijn nog korte profloopbaan. In 2017 won hij een etappe in de Ronde van de Ain.
Roglic, die de proloog en de eerste etappe won, was deze keer niet bij machte om de sprint van Gaudu te beantwoorden. Hij mag zaterdag wel in de leiderstrui van start voor de vierde rit van Lucens naar Torgon over 176 kilometer. De Ronde van Romandië eindigt zondag met een individuele tijdrit over bijna 17 kilometer door Genève.