Geblesseerde handbalster Polman in voorlopige selectie Spelen

24 mei 2021, 18:13 Sport
geblesseerde handbalster polman in voorlopige selectie spelen
ANP
Handbalster Estavana Polman maakt deel uit van de voorlopige selectie van 22 speelsters voor de Olympische Spelen. De opbouwspeelster, die in 2019 met Oranje de wereldtitel veroverde en werd uitgeroepen tot beste speelster van dat WK, raakte onlangs opnieuw geblesseerd aan haar rechterknie. Het is hoogst onzeker of Polman op tijd fit is voor de Spelen, maar bondscoach Emmanuel Mayonnade houdt haar wel bij de groep.
Eerder deze maand formeerde de Fransman een groep van 35 speelsters, die in aanmerking komen voor een plek in de olympische selectie. Mayonnade heeft de selectie nu teruggebracht tot 22 speelsters. Hij mag over twee maanden veertien handbalsters meenemen naar Tokio, plus één reserve.
Polman scheurde in juli vorig jaar de kruisband in haar rechterknie af en moest een operatie ondergaan. Ze maakte vorige maand haar rentree bij Oranje, maar het ging onlangs weer mis bij een wedstrijd van haar Deense club Esbjerg. Polman kreeg een tik op haar knie en schreeuwde het uit van de pijn. Een operatie bleek niet nodig, maar ze heeft wel schade aan de meniscus van haar rechterknie opgelopen. De 28-jarige Arnhemse werkt op trainingscomplex Papendal aan haar revalidatie.
Polman kreeg van haar dokter te horen dat ze 2 procent kans heeft om de Spelen te halen. "Maar geef me geen 2 procent, want dan ga ik daar natuurlijk voor. Die 2 procent is 60 procent voor mij", zei de vedette van Oranje onlangs bij de NOS. "We gaan het gewoon weer proberen. "
De handbalsters starten op 7 juni met de voorbereiding op de Spelen. Ze trainen op Papendal en spelen begin juli in Den Bosch een drielandentoernooi met Rusland en Zweden. Voor de handbalsters start het olympische toernooi op 25 juli tegen gastland Japan. Oranje treft verder Korea, Angola, Noorwegen en Montenegro in de groep.
Yvette Broch, die haar in 2018 abrupt beëindigde handbalcarrière eind vorig jaar weer oppakte, behoort net als Polman ook tot de groep van 22 speelsters.