Geblesseerde Krajicek zegt af voor Fed Cup

09 apr 2018, 17:09 Sport
geblesseerde krajicek zegt af voor fed cup
Michaëlla Krajicek kan later deze maand niet meespelen met de Nederlandse tennissters in de wedstrijd tegen Australië in de Fed Cup. De geboren Delftse heeft een knieblessure en moet enkele weken rust houden. Captain Paul Haarhuis heeft Indy de Vroome als vervangster opgeroepen.
Oranje strijdt over een kleine twee weken (21 en 22 april) op de indoorbaan in Wollongong voor een langer verblijf in de wereldgroep. In februari verloren de Nederlandse tennissters in de eerste ronde met 3-1 van de Verenigde Staten. Australië komt uit Wereldgroep II en gaat voor promotie.
Naast De Vroome doen voor Nederland Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine en Demi Schuurs mee. Het drietal Kiki Bertens, Arantxa Rus en Richèl Hogenkamp zag de reis naar Australië niet zitten en bedankte voor de eer.
,,Het is een lastige periode voor speelsters om tijd vrij te maken voor de reis naar Australië. We zijn blij dat Indy beschikbaar is en ik heb er alle vertrouwen in dat ze een waardevolle toevoeging is voor het team'', aldus Haarhuis.
De keuze voor De Vroome is een opmerkelijke. De 21-jarige tennisster vertelde vorige maand in een interview in NRC Handelsblad dat ze de ziekte van Lyme heeft. ,,Ik weet niet in hoeverre het realistisch is dat ik nog helemaal ga herstellen en op het hoogste niveau terugkeer'', was een van de uitspraken die ze in dat gesprek deed.
Sinds juli 2016 speelde De Vroome geen officiële wedstrijd meer.