Geen breuken voor Vuelta-uitvaller Roglic

07 sep 2022, 13:13 Sport
geen breuken voor vuelta uitvaller roglic
ANP
Primoz Roglic heeft bij zijn val dinsdag in de Ronde van Spanje geen breuken opgelopen. Dat meldde Addy Engels, ploegleider van wielerploeg Jumbo-Visma, woensdag voor de start van de zeventiende etappe. "De scans van deze ochtend lieten geen breuken zien. Er is wel sprake van veel kneuzingen en wonden", aldus Engels, wiens kopman de ronde heeft verlaten. "Daarover bestond geen enkele twijfel."
Roglic, die de afgelopen drie edities van de Vuelta won, stond tweede in het klassement achter de Belg Remco Evenepoel.
Roglic ging dinsdag kort voor de finish van de zestiende rit onderuit. Nog steeds is niet duidelijk hoe dat kwam. Mogelijk raakte de Sloveen het achterwiel van de Brit Fred Wright. "Ik weet het niet. Primoz weet het ook niet precies. Je ziet op de beelden ook geen bruuske beweging, Het ziet ernaar uit dat er sprake is van een ongelukkig race-incident."
Engels vertelde dat Roglic enorm teleurgesteld was. "Gisteren was hij aanvankelijk bijna niet aanspreekbaar. Het is enorm balen. Wij waren klaar om nog een week te vechten en het Evenepoel zo moeilijk mogelijk te maken. We zagen nog kansen en het begon gisteren meteen goed. Het is bizar en onwerkelijk om te zien dat iets wat bijna niet kan - tijd pakken in zo'n rit - lukte en dat het dan in de laatste 100 meter misgaat. Het is een enorme klap."
Niet bekend is hoe lang het herstel van de renner gaat duren. Roglic moest eerder deze zomer ook al de Tour de France voortijdig verlaten. Ook toen was een valpartij de oorzaak.