Geen Spelen voor Colombiaanse wielrenner Bernal

30 jun 2021, 11:47 Sport
geen spelen voor colombiaanse wielrenner bernal
De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal slaat de Olympische Spelen over. De winnaar van de Ronde van Italië ontbreekt in de selectie die de Colombiaanse bond presenteerde. Bernal zei zelf vorige maand al te twijfelen over deelname aan het mondiale sportevenement in Japan.
"Ik weet niet zeker of ik de Spelen ga rijden, ik heb nog steeds wat problemen met mijn rug en wil mijn lichaam niet te zwaar belasten", zei de klimmer van Ineos Grenadiers tijdens de door hem gewonnen Giro. De 24-jarige Bernal, in 2019 winnaar van de Tour de France, wil wel meedoen aan de Ronde van Spanje. De Vuelta begint kort na de Spelen, op 14 augustus in Burgos.
De Colombiaanse ploeg bestaat uit Rigoberto Urán, Sergio Higuita, Esteban Chaves, Daniel Martínez en Nairo Quintana. Op Martínez na zijn deze renners nu allemaal actief in de Tour de France.
De olympische wegwedstrijd voor de mannen is op zaterdag 24 juli, een dag na de openingsceremonie. De koers over 234 kilometer voert over heuvelachtig parcours, deels over de befaamde Mount Fuji. Urán (34) pakte bij de Spelen van Londen 2012 zilver, achter Aleksandr Vinokoerov. De Colombiaan liet zich in de sprint verrassen door de Kazach.