Gerechtshof doet uitspraak in hoger beroep zaak-Wevers

30 jun 2021, 4:31 Sport
gerechtshof doet uitspraak in hoger beroep zaak wevers
Het gerechtshof in Arnhem doet schriftelijk uitspraak in het hoger beroep dat gymnastiekunie KNGU heeft ingesteld tegen de uitkomst van het kort geding van turncoach Vincent Wevers. De vader en coach van de turnsters Sanne en Lieke Wevers dwong onlangs af dat de KNGU hem toch moet voordragen voor de Olympische Spelen in Tokio.
De gymnastiekunie ging in hoger beroep omdat de uitspraak op meerdere punten onjuist zou zijn. De zitting diende maandag.
De KNGU wil Wevers niet naar de Spelen sturen omdat hij verwikkeld is in een onderzoek door het Instituut Sportrechtspraak (ISR). Wevers wordt door oud-turnsters beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. De bond besloot in april om Wevers en andere persoonlijke trainers van de turnsters thuis te laten voor de Spelen.
De rechter vorderde de KNGU bijna twee weken geleden om Wevers bij sportkoepel NOC*NSF toch voor te dragen voor de Spelen. De rechter verbond daar een dwangsom van 200.000 euro aan. Volgens de voorzieningenrechter had de bond onvoldoende kunnen onderbouwen dat er zwaarwegende redenen zijn om Wevers thuis te laten.