Gestopte tennisser Stachovski gaat vechten voor Oekraïne

26 feb 2022, 22:59 Sport
gestopte tennisser stachovski gaat vechten voor oekraine
ANP
De Oekraïner Sergei Stachovski, die net gestopt is met tennissen, heeft zich als reservist aangemeld bij het Oekraïense leger. De 36-jarige Stachovksi wil meevechten in de oorlog tegen Rusland. "Ik ga terug naar Oekraïne om te vechten", zei Stachovski tegen Sky News.
De Oekraïner was met zijn vrouw en drie kinderen op vakantie toen Russische militairen deze week Oekraïne binnenvielen. Stachovski wil nu terug naar Kiev om te helpen zijn land te verdedigen. "Ik heb me afgelopen week aangemeld als reservist. Ik heb geen militaire ervaring, maar ik heb wel eens met een pistool geschoten. Ik probeer terug te gaan naar Kiev, want ik wil vechten."
De Oekraïner beëindigde vorige maand na de Australian Open zijn carrière. De huidige nummer 240 van de wereld werd in de eerste ronde van de kwalificaties uitgeschakeld en besloot daarna te stoppen. "Ik ben het constante reizen beu, 25 weken per jaar. Het is heel moeilijk als je een vrouw en drie kinderen hebt. Bovendien heb ik mezelf al lang bewezen", zei Stachovski, ooit de nummer 31 van de wereld, die in 2013 op Wimbledon titelverdediger Roger Federer verraste in de tweede ronde. Hij won in zijn carrière vier ATP-titels, onder meer in 2010 op het gras in Rosmalen.