Golden State Warriors herstelt zich in NBA Finals en wint duel 2

06 jun 2022, 8:21 Sport
golden state warriors herstelt zich in nba finals en wint duel 2
Golden State Warriors heeft de stand in de NBA Finals gelijkgetrokken. De basketballers uit San Francisco wonnen in het eigen Chase Center het tweede duel met Boston Celtics met 107-88 en herstelden zich daarmee van de slechte start in de eindstrijd. De Celtics hadden de eerste wedstrijd, eveneens in San Francisco, nog verrassend met 120-108 gewonnen.
De Warriors maakten het verschil in het derde kwart. Halverwege het duel was de stand 52-50 voor de thuisploeg, maar na het derde kwart was de wedstrijd al beslist: 87-64. Uitblinker Stephen Curry was namens de Warriors goed voor 29 punten, Jayson Tatum kwam bij de Celtics tot één punt minder.
Ook defensief speelde Golden State Warriors sterk. Al Horford en Marcus Smart kwamen namens de Celtics beiden maar tot 2 punten en naast Tatum kwamen slechts twee spelers tot meer dan tien punten. Draymond Green vervulde in verdedigend opzicht een hoofdrol.
"We zeiden dat we met toewijding moesten spelen en dat hebben we gedaan. Het is een goed gevoel om weer op het juiste spoor te zitten en nu moeten we ermee op pad", zei Curry over de naderende uitduels. "We begonnen defensief beter, waarmee we invloed hebben uitgeoefend op de wedstrijd en ze 'voelden' ons meer dan in de eerste wedstrijd. Ons derde kwartaal was geweldig en we namen een voorsprong waardoor het vierde kwart gemakkelijker werd."
Coach Steve Kerr was tevreden over de vertoning van zijn ploeg. "Ik vond dat iedereen meer betrokken was. Het was vrij duidelijk dat we krachtiger en fysieker speelden dan in de eerste wedstrijd en dat moest ook. Wat de Celtics in het eerste duel in het laatste kwart deden, moesten we voorkomen door meer agressie en een betere focus. Die heb ik vanaf het begin gezien."
Het derde duel wordt in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld. De komende twee wedstrijden zijn in Boston. De ploeg die als eerst vier wedstrijden weet te winnen, is de nieuwe kampioen in de NBA.
Vorig seizoen ging de titel naar Milwaukee Bucks. De Warriors (zeven titels) kunnen voor het eerst sinds 2018 kampioen worden, de Celtics (zeventien titels) zegevierden in 2008 voor het laatst.