Golden State Warriors pakken in NBA vierde titel in acht jaar

17 jun 2022, 6:58 Sport
golden state warriors pakken vierde landstitel in acht jaar
De basketballers van de Golden State Warriors hebben voor de vierde keer in acht jaar tijd de titel in de NBA gewonnen. Het team van trainer Steve Kerr nam in de finale tegen de Boston Celtics een beslissende voorsprong door de zesde ontmoeting met 103-90 te winnen. Golden State Warriors kwam daarmee, in de best-of-seven-serie, op 4-2. De zevende wedstrijd hoeft daardoor niet meer gespeeld te worden.
Het is de zevende titel voor de Warriors sinds de competitie in 1946, toen nog Basketball Association of America geheten, begon. De 'Dubs', zoals het team door fans ook wel genoemd wordt, wonnen de titel in 1947, 1956, 1975, 2015, 2017, 2018 en 2022.
Stephen Curry werd uitgeroepen tot beste speler in de finaleserie. In de zesde wedstrijd nam de sterspeler liefst 34 punten voor zijn rekening. Andrew Wiggins kwam voor de Warriors tot 18 punten en Jordan Poole noteerde er 15.
"Natuurlijk zijn er wel eens twijfels", zei Curry. "Je weet hoe lang de weg is om hier te komen. Het is ontzettend moeilijk om de titel te pakken. We hebben een manier gevonden om het voor elkaar te krijgen."
Curry maakte alle vier de titels van Golden State Warriors mee, net als Draymond Green en Klay Thompson. Het drietal zat bij de uitreiking van de titel arm in arm met allemaal vier vingers in de lucht. "We hebben hier met z'n allen lang aan gewerkt", aldus Curry. "Iedereen die hier deel van uitmaakt, weet wat ik bedoel. Deze titel voelt weer anders dan die andere, absoluut."