Golfer Besseling is leiding kwijt

29 nov 2019, 17:57 Sport
golfer besseling is leiding kwijt
Golfer Wil Besseling heeft op de tweede dag van het Alfred Dunhill Championship in Zuid-Afrika, het eerste toernooi dat deel uitmaakt van het nieuwe seizoen van de Europese Tour, de leiding moeten afstaan. De Noord-Hollander noteerde een tweede ronde van 73 slagen, één boven het baangemiddelde. Besseling staat gedeeld tweede achter de Spanjaard Pablo Larrazábal, die drie slagen voorsprong heeft.
Besseling was donderdag begonnen van 65 slagen en had toen een slag minder nodig gehad dan Larrazábal, Garrick Porteous en Keith Horne. Na tweede ronde, waarin hij drie bogeys en twee birdies noteerde, staat hij met de Zuid-Afrikaan Grace Branden gedeeld tweede met 138 slagen.
De Nederlander eindigde dit jaar als achttiende op de Challenge Tour en miste daardoor nipt een vast startbewijs voor de Europese Tour. Hij mag dankzij die eindklassering wel meedoen in de wat kleinere toernooien van de Tour, zoals die in Zuid-Afrika.
Lars van Meijel gong rond in 70 slagen en verbeterde zich daarmee na een eerste ronde van 74 slagen. Met 144 slagen klom hij naar de gedeeld 28e plaats. Darius van Driel had 77 slagen nodig en staat met 153 slagen gedeeld 112e.