Golfer Luiten op dreef in Maleisië

03 feb 2018, 10:09 Sport
golfer luiten op dreef in maleisie
Golfer Joost Luiten heeft zich van zijn goede kant laten zien in de derde ronde van het Maybank Championship in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Hij ging rond in slechts 66 slagen, zes onder par, en klom van de 63e naar de gedeelde 26e positie in het klassement.
De 32-jarige Rotterdammer stoof op de Saujana Golf en Country Club omhoog in het klassement en stond na elf holes zelfs op de derde plaats. ,,Helaas maak ik daarna nog maar één birdie en een bogey en teken ik voor 66 (-6) slagen. Dat is natuurlijk niet slecht, maar ik stapte niet met een goed gevoel de baan af. Er had vandaag gewoon makkelijk een -8 of -9 ingezeten, zo goed speelde ik namelijk'', zei hij op zijn website.
Luiten begon bepaald niet voortvarend aan het toernooi, want hij haalde vrijdag ternauwernood de cut. ,,Dan is een 26ste plaats na de derde ronde niet slecht natuurlijk, maar het frustrerende is dat ik in de top 10 had kunnen gaan en dan weet je nooit wat er in een laatste ronde mogelijk is. Wat ik zeker weet is dat mijn spel goed voelt.''
De Nederlandse prof begint zondag met een totaal van 206 slagen (-10) aan de laatste ronde met vijf slagen achterstand op twee koplopers, de Spanjaard Jorge Campillo en de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli.