Golfer Luiten valt terug in Abu Dhabi

20 jan 2018, 14:24 Sport
golfer luiten valt terug in abu dhabi
Joost Luiten heeft zijn goede klassering bij het Abu Dhabi Championship niet kunnen behouden. De Nederlandse golfer ging zaterdag rond in 72 slagen en staat daarmee gedeeld dertigste. De eerste twee ronden legde Luiten af in respectievelijk 69 en 68 slagen.
De 32-jarige Luiten noteerde zaterdag vier birdies, twee bogeys en één double bogey. Met een totaal van 209 slagen staat de Rotterdamse prof, die in Abu Dhabi zijn eerste toernooi van het jaar speelt, nu op de gedeelde dertigste plek. Luiten is de nummer 84 van de wereld. Hij wil dit jaar terug naar de top 50, zodat hij aan alle Majors kan meedoen.
De Engelsman Ross Fisher en de Belg Thomas Pieters delen de leiding met 199 slagen, zeventien onder par. De Noord-Ier Rory McIlroy staat daar kort achter, met zestien slagen onder par.
,,Het was een ronde met twee gezichten", keek Luiten op zijn website terug op de derde dag. ,,De eerste negen holes waren uitstekend. De tweede negen waren gewoon niet goed genoeg. Ik maak drie drieputts. Nu heb ik veel terrein verloren."
Luiten hoopt zich zondag nog te verbeteren. ,,Het zal dan achttien holes lang moeten gaan zoals vandaag op de eerste negen."