Golfers Luiten en Besseling eindigen gelijk in seizoensfinale

13 dec 2020, 10:56 Sport
golfers luiten en besseling eindigen gelijk in seizoensfinale
De Nederlandse golfers Joost Luiten en Wil Besseling zijn op het Tour Championship in Dubai op gelijke hoogte geëindigd. Zowel Luiten als Besseling kwam op de seizoensfinale van de Europese Tour na vier rondes uit op 287 slagen, goed voor een plek onderin de middenmoot op de 43e plaats.
Besseling ging de laatste ronde in met één slag voorsprong op Luiten. De 35-jarige Noord-Hollander, die voor het eerst mocht meedoen aan het Tour Championship, begon zijn vierde omloop goed met drie birdies op de eerste negen holes. Op de tweede negen holes moest Besseling echter twee bogeys en ook een dubbele bogey invullen op zijn scorekaart, waardoor hij uitkwam op 72 slagen, 1 boven par. Luiten volgde met drie birdies en drie bogeys precies het baangemiddelde.
"Ik was klaar voor een lage ronde, maar helaas mocht het niet zo zijn", zei Besseling. "Maar al met al was het een positief jaar, dat ik hier in Dubai heb kunnen afsluiten. Nu is het tijd om uit te rusten en te genieten van mijn familie en vrienden."
De Engelsman Matthew Fitzpatrick pakte de winst op de banen van Jumeirah Golf Estate. Hij verdiende daarmee zo'n 3 miljoen euro. Fitzpatrick eindigde op 273 slagen, één minder dan landgenoot Lee Westwood. De 47-jarige Westwood won wel de 'Race to Dubai', de ranglijst waarop alle prestaties van dit jaar op de Europese Tour worden meegenomen. Hij mag zich de oudste kampioen van de tour noemen.