Golfster Van Dam blijft middenmoter in major Schotland

22 aug 2020, 19:55 Sport
golfster van dam blijft middenmoter in major schotland
ANP
Golfster Anne van Dam bezet na de derde ronde nog steeds een plek in de middenmoot bij Women's Open in Schotland, de eerste major van dit jaar bij de vrouwen. Ze deelt na een weinig spectaculaire score van 73 slagen, 2 boven par, de 45e plaats met een totaal van +9. Ze heeft dertien slagen meer dan de Duitse Sophia Popov, die met een score van 67 slagen de leiding nam met -4.
Van Dam hield eigenlijk de schade nog beperkt in de derde ronde. Na dertien holes op Royal Troon stonden er vier bogeys op haar kaart. Met twee birdies op de laatste drie holes boekte ze nog een acceptabel resultaat.
In het Wales Open in Newport, een toernooi van de Europese Tour, spelen de Nederlanders een bijrol. Daan Huizing en Darius van Driel delen de 39e plaats na de derde ronde. Wil Besseling zakte weg naar plek 58. Alleen Van Driel noteerde een score onder par. Met 69 slagen bleef hij er twee onder het baangemiddelde op het Celtic Manor Resort, waar de Zweed Sebastian Söderberg en de Schot Connor Syme samen aan de leiding gaan met een een totaalscore van -7.