Goud en zilver voor Zwitserse skicrossers op Spelen

18 feb 2022, 8:50 Sport
goud en zilver voor zwitserse skicrossers op spelen
Zwitserland heeft op de Olympische Spelen goud en zilver gepakt op de skicross bij de mannen. De 29-jarige Ryan Regez werd op het Genting Snow Park in Zhangjiakou olympisch kampioen, voor zijn 36-jarige landgenoot Alex Fiva, de regerend wereldkampioen op het onderdeel waarop vier freestyleskiërs tegelijk een parcours met bochten en hellingen moeten afleggen. Het brons ging naar de Rus Sergei Ridzik.
Regez bezorgde zijn land de zevende gouden plak op deze Winterspelen. Vijf daarvan veroverden de Zwitsers op de piste van Yanqing bij het alpineskiën. In Zhangjiakou won eerder freestyleskiester Mathilde Gremaud goud op het onderdeel slopestyle.
Met zeven keer goud, twee keer zilver en vijf keer brons steeg Zwitserland naar de zesde plaats op de medaillespiegel. Nederland zakte naar de achtste plek met zes gouden, vijf zilveren en vier bronzen medailles. TeamNL heeft vrijdag op de schaatsbaan kans op eremetaal op de 1000 meter bij de mannen.