Goud voor beachvolleyballers Brouwer/Meeuwsen in Ostrava

06 jun 2021, 18:53 Sport
goud voor beachvolleyballers brouwer meeuwsen in ostrava
ANP
De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben goud veroverd bij het viersterrentoernooi van de WorldTour in Ostrava. Het Nederlandse duo bekroonde een prima toernooi met een indrukwekkende zege in de finale. Het als eerste geplaatste Tsjechische duo Ondrej Perusic/David Schweiner werd voor een fanatiek thuispubliek in drie sets verslagen: 13-21 21-19 15-13.
Brouwer en Meeuwsen keken in de beslissende set tegen een achterstand van 6-10 aan. Daarna sloeg het Nederlandse koppel met 5 punten op rij binnen. Via een tussenstand van 13-13 haalde het mentaal sterke duo alsnog de titel binnen.
"Ik ben op dit moment nog een beetje sprakeloos", liet Meeuwsen kort na de zwaar bevochten triomf glunderend weten. "Hoe hebben we dit toernooi kunnen winnen? We hebben er in elk geval keihard voor gevochten. Het hele seizoen verliep tot dusver moeizaam. Het was één lange worsteling. Maar we bleven ervoor gaan, met deze eindzege als beloning. Ik ben een heel gelukkig man nu."
Voor Brouwer en Meeuwsen was het de eerste finale op de WorldTour in ruim anderhalf jaar. In 2018 behaalde het Nederlandse koppel de laatste eindzege in dit circuit.
Brouwer en Meeuwsen, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio, versloegen in de halve finales de Brazilianen George en André in drie sets: 22-20 24-26 16-14. In de kwartfinales hadden Brouwer en Meeuwsen afgerekend met Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde (21-19 21-18). Varenhorst en Van de Velde konden zich in Ostrava verzekeren van deelname aan de Spelen als ze in de top 3 waren geëindigd. Zij krijgen nu nog één kans, op de Continental Cup van eind deze maand in Den Haag.