Goud voor judoka Korrel op Grand Slam van Abu Dhabi

13 okt , 15:24 Sport
anp131024090 1
ANP
ABU DHABI (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft op het Grand Slam van Abu Dhabi het goud gepakt in de klasse tot 100 kilogram. Korrel, die op de Olympische Spelen strandde in de herkansingen, was in de finale te sterk voor de Rus Niiaz Bilalov. De judoka uit Vianen versloeg zijn tegenstander met een waza-ari in de golden score (verlenging). Veel toppers ontbraken in Abu Dhabi.
Simeon Catharina verloor in diezelfde klasse in de strijd om het brons op ippon van de Tadzjiek Dzjakhongir Madzjidov.
In de klasse tot 90 kilo was er zilver voor Jesper Smink. De Rus Mansur Lorsanov versloeg de Amersfoorter in de finale op ippon. In die klasse verloor Mark van Dijk in de herkansingen van de Hongaar Peter Safrany.
Jelle Snippe pakte het brons bij de zwaargewichten (+100 kg). De judoka uit Enschede had in de halve finales verloren van Usjangi Kokauri uit Azerbeidzjan en trof daarna in de strijd om het brons zijn landgenoot Jur Spijkers, die via de herkansingen zo ver was gekomen. Snippe won op ippon.
Bij de vrouwen was er zilver in de klasse +78 kilogram voor Karen Stevenson. Ze stond na twee overwinningen in de finale waarin de judoka uit Heiloo op ippon verloor van de Française Coralie Hayme.