Spelen konden voor baanrenster Braspennincx al niet meer stuk

07 aug 2021, 11:36 Sport
gouden spelen eindigen voor braspennincx in kwartfinales sprint
ANP
Baanwielrenster Shanne Braspennincx is zaterdag op de Olympische Spelen uitgeschakeld in de kwartfinales van het sprinttoernooi. De Duitse Emma Hinze was in twee heats te sterk voor de Brabantse. "De Spelen konden al niet meer kapot", zei ze, doelend op haar gouden medaille van het onderdeel keirin. Helemaal klaar is ze trouwens niet. "Ik moet morgen de finale rijden om de plaatsen 5 tot en met 8. Ik had het liever vandaag afgerond, maar moet helaas nog een nachtje wachten."
De 30-jarige Brabantse van origine trof met Hinze de regerend wereldkampioene. "Ik ben op waarde geklopt. Ik heb geen fouten gemaakt. Er was niets op mijn tactiek aan te merken, ze was gewoon sterker."
Donderdag won ze de keirin en was het voor haar aanvankelijk amper te bevatten dat ze zich voortaan olympisch kampioene mag noemen. Een dag later al begon haar sprinttoernooi. "Ik moest er heel erg in komen. Die 200 meter in de kwalificaties was ook lang niet mijn pr."
Maar ze overleefde twee rondjes op vrijdag en was zaterdag in de achtste finales te sterk voor de Oekraïense Olena Starikova. "Zo stond ik toch in de kwartfinales en dacht ik: nou wordt het misschien nog leuk. Maar dan stuit je op een hele goede Hinze die hier elke dag beter is gaan rijden. Het is wel balen. Het liefste kom je natuurlijk terug voor de halve finales."