GP Groot-Brittannië afgelast wegens regenval

26 aug 2018, 17:25 Sport
gp groot brittannie afgelast wegens regenval
ANP
De wedstrijdleiding heeft de Britse Grand Prix voor motoren op Silverstone moeten annuleren. Door overvloedige regenval was het Engelse circuit nauwelijks begaanbaar. Zelfs de 'safetycar' had moeite om op de drijfnatte baan in het gareel te blijven. Het is nog onduidelijk of de Grote Prijs van Groot-Brittannië dit seizoen op een andere datum wordt verreden. Daarover komt later op zondag waarschijnlijk meer duidelijkheid.
De MotoGP-race was al met anderhalf uur vervroegd op basis van de slechte weersvoorspellingen. De Grand Prix voor de koningsklasse zou daardoor om 12.30 uur (Nederlandse tijd) in plaats van 14.00 uur beginnen. Door aanhoudende regenval was het echter niet verantwoord om de wedstrijden, ook in de andere raceklassen, te laten doorgaan.
Op zaterdag zorgden regenbuien al voor chaotische situaties. Nogal wat coureurs gingen op het drijfnatte circuit onderuit. Esteve Rabat raakte bij een zware valpartij gewond. De Ducati-coureur liep diverse breuken in zijn rechterbeen op. De Spanjaard heeft inmiddels een spoedoperatie ondergaan.
De Spanjaard Jorge Lorenzo veroverde zaterdag namens Ducati poleposition, gevolgd door zijn Italiaanse teamgenoot Andrea Dovizioso.