Griekspoor en Van de Zandschulp in Daviscupteam voor Finals

23 okt 2023, 14:41 Sport
griekspoor en van de zandschulp in daviscupteam voor finals
Captain Paul Haarhuis heeft de bekende namen Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp, Gijs Brouwer en Wesley Koolhof geselecteerd voor de Daviscup Finals in november. De vijfde speler voor het evenement in Malaga wordt later bekend.
Oranje plaatste zich met onder anderen Griekspoor, Van de Zandschulp, Brouwer en Koolhof in september in Split als groepswinnaar voor de Final 8, in een poule met Finland en de Verenigde Staten. Het team van Haarhuis speelt in Spanje op donderdag 23 november tegen Italië.
"Het is geweldig dat we weer bij de Final 8 in Malaga zijn", keek Haarhuis vooruit. "We hebben in Split opnieuw laten zien dat we als team op het hoogste mondiale tennisniveau mee doen. Het wordt een pittige strijd tegen Italië, want met Jannik Sinner en Lorenzo Musetti hebben ze twee spelers in de top 20."
"Vier spelers heb ik nu geselecteerd. Ik wacht de resultaten van de komende weken af en na het ATP-toernooi in Parijs beslis ik welke vijfde speler nog meegaat naar Malaga. Ik wil namelijk alle opties openhouden om zo sterk mogelijk voor de dag te komen."
Griekspoor is als nummer 25 van de wereld de beste Nederlandse tennisser van dit moment. Van de Zandschulp staat op de 65e plaats en Brouwer is de nummer 171. Koolhof is de mondiale nummer 3 in het dubbelspel.