Griekspoor in lange driesetter ten onder tegen Zverev in Shanghai

08 okt , 15:30 Sport
anp081024182 1
ANP
SHANGHAI (ANP) - Tallon Griekspoor heeft in de derde ronde van het masterstoernooi van Shanghai net niet voor een verrassing kunnen zorgen. De 28-jarige Nederlander bracht de als tweede geplaatste Duitser Alexander Zverev aan het wankelen, maar ging in drie sets toch ten onder. Zverev besliste in de derde set de partij door zijn achtste wedstrijdpunt te benutten: 6-7 (6) 6-2 6-7 (5). Griekspoor sloeg de beslissende bal van dichtbij in het net.
Het was voor Griekspoor de vijfde nederlaag in zes ontmoetingen met Zverev. Begin juni maakte hij het de Duitser in de derde ronde van Roland Garros ook erg lastig en verloor toen in vijf sets.
Griekspoor won in Shanghai in de eerste ronde van de Argentijn Facundo Díaz Acosta en in de tweede ronde van de Australiër Jordan Thompson. Tegen Zverev lag het initiatief in de eerste set ook bij de Haarlemmer. Griekspoor liet meerdere breakkansen onbenut en moest de set in de tiebreak aan Zverev, die een geïrriteerde indruk maakte en lange tijd openlijk ruzie maakte met de umpire, laten.
Tweede set
In de tweede set lukte het Griekspoor wel direct een game te winnen op de service van Zverev. De nummer 40 van de wereld brak zelfs nog twee keer de service van de Duitser en liep uit naar 5-0. Griekspoor won de set uiteindelijk met 6-2.
Zverev herpakte zich in de derde set en leek de partij bij een voorsprong van 6-5 in games af te maken. Griekspoor werkte echter vier matchpoints weg en opnieuw kwam het op een tiebreak aan. Ook daarin knokte de Nederlander zich knap terug, tot 6-5, en overleefde zo nog eens drie matchpoints. Een stunt leek aanstaande, maar op het achtste wedstrijdpunt slaagde Griekspoor er van dichtbij niet in de bal over het net te krijgen.
Zverev treft in de vierde ronde de Belg David Goffin.