Griekspoor door op gravel Marrakech, Van de Zandschulp niet

06 apr 2023, 15:09 Sport
griekspoor na winst op ymer naar laatste acht op gravel marrakech
ANP
Tennisser Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het graveltoernooi in het Marokkaanse Marrakech. De nummer 35 van de wereld ontdeed zich in de tweede ronde in drie sets van de Zweed Elias Ymer: 1-6 6-3 6-4.
Botic van de Zandschulp slaagde er niet in de laatste acht te bereiken. De nummer 31 van de wereld, als derde geplaatst, verloor na een partij van ruim 2,5 uur in drie sets van de Australiër Christopher O'Connell: 7-6 (8) 4-6 0-6.
Griekspoor had het niet gemakkelijk tegen de nummer 157 van de wereld. Hij verloor de eerste set vrij kansloos met 6-1, maar hij richtte zich op en won de volgende twee bedrijven.
Het was een partij waarin de tennissers elkaar veelvuldig braken. Griekspoor wist zes keer de servicegame van zijn tegenstander af te pakken. In de derde set liep hij uit naar een voorsprong van 4-1, maar liet hij Ymer toch weer terugkomen tot 5-4. Uiteindelijk wist Griekspoor, als vierde geplaatst, de wedstrijd naar zich toe te trekken door zijn eigen opslagbeurt te winnen. In de kwartfinale treft de Nederlander de Spanjaard Roberto Carballés Baena.
Van de Zandschulp kwam in de eerste set met 5-0 achter, maar vocht zich terug en won zelfs de tiebreak. Het betekende niet dat de Nederlander beter ging spelen. In de tweede set werd hij meteen gebroken en kon hij zelf geen break terug forceren. In de derde set ging hij er met 6-0 af.