Griekspoor onbezorgd om deelname op Roland Garros, mikt op Genève

11 mei 2023, 16:37 Sport
griekspoor onbezorgd om deelname op roland garros mikt op geneve
Tallon Griekspoor maakt zich geen zorgen over deelname aan Roland Garros, dat over 2,5 week begint. De nummer 2 van Nederland meldde zich deze week af voor het masterstoernooi van Rome. Griekspoor hoopt over anderhalve week zijn rentree te maken in Genève.
"Tallon is weer aan het trainen, in samenspraak met de fysio en de dokter. Het is de bedoeling om fit te zijn voor Genève", aldus coach Kristof Vliegen. "Hij doet er alles aan om weer klaar te zijn, vooral op fysiek vlak."
Griekspoor trok zich woensdag met een enkelblessure terug uit het toernooi van Rome en volgens Vliegen was dat vooral uit voorzorg. "We wilden geen risico nemen met een terugval als gevolg. De medische staf moet groen licht geven en Tallon moet het zelf ook aanvoelen." De 26-jarige nummer 36 van de wereld liep eind vorige maand een enkelblessure op tijdens het masterstoernooi van Madrid.
Griekspoor is geplaatst op het toernooi van Genève, dat als laatste voorbereidingstoernooi geldt voor Roland Garros. Het tweede grandslamtoernooi van het jaar begint op zondag 28 mei.