Griekspoor verrast Davidovich Fokina in Parijs

22 mei 2022, 18:00 Sport
griekspoor verrast davidovich fokina in parijs
Tallon Griekspoor heeft op Roland Garros voor een verrassing gezorgd door de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina te verslaan. De nummer 2 van Nederland was in vier sets te sterk voor de nummer 25 van de plaatsingslijst: 2-6 6-0 6-4 6-3.
Griekspoor begon matig aan het duel met de nummer 28 van de wereld. Hij verloor op baan 6 zijn eerste twee servicegames en oogde wat gespannen. Na het verlies van de eerste set herpakte hij zich echter knap en in iets meer dan 20 minuten pakte hij de tweede set, zonder maar een game af te staan.
In de derde set serveerde Griekspoor bij 5-3 voor de set, maar hij verloor de game ondanks een 30-0-voorsprong. "Als het erom gaat, dan kan ik het niet", riep hij naar zijn coaches. Een game later benutte hij op de opslag van Davidovich Fokina zijn derde setpunt, waarna de nummer 64 van de wereld het uitschreeuwde van vreugde.
In de vierde set werd Davidovich Fokina bij 3-2 behandeld aan zijn rechtervoet en hij won in het restant nog maar één game. Na 2 uur en 16 minuten benutte de Nederlander op eigen service zijn eerste wedstrijdpunt.
Griekspoor (25) maakt zijn debuut op het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Vorig jaar wist hij alleen één wedstrijd te winnen in het kwalificatietoernooi.
Davidovich Fokina wist vorig jaar in Parijs nog door te dringen tot de laatste acht. Hij baarde dit gravelseizoen opzien door de finale te halen van het masterstoernooi van Monte Carlo. Hij was daar te sterk voor onder anderen Novak Djokovic.
In de tweede ronde neemt Griekspoor het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Amerikaan Brandon Nakashima en Kamil Majchrzak uit Polen.