Griekspoor weet in Rosmalen niet te stunten tegen Auger-Aliassime

09 jun 2022, 15:54 Sport
griekspoor weet in rosmalen niet te stunten tegen auger aliassime
ANP
Tallon Griekspoor heeft in de tweede ronde van het grastoernooi van Rosmalen verloren van de Canadees Félix Auger-Aliassime. De nummer 9 van de wereld was in twee sets te sterk (7-6 (2) 7-6 (5)) en plaatste zich zo voor de kwartfinales. Het duel was met een dag uitgesteld vanwege regen.
Griekspoor, de mondiale nummer 56 en de op één na beste tennisser van Nederland, serveerde goed en stond geen breaks toe. De 25-jarige Nederlander kreeg als enige twee breakpoints, in de tweede set, maar benutte die niet. Zo moest twee keer een tiebreak de beslissing brengen. Daarin bleek de Canadees de sterkste. Griekspoor besloot het duel na een uur en drie kwartier met een backhand in het net.
Griekspoor maakte op het centercourt slecht twee punten minder dan de als tweede geplaatste Canadees: 73 om 75. Auger-Aliassime noteerde dertien aces, Griekspoor slechts één.
Voor deze week had Griekspoor nog nooit een wedstrijd op gras gewonnen in een hoofdtoernooi op de ATP-tour. Hij gaat zich nu voorbereiden op het grastoernooi van Halle van volgende week.
Tim van Rijthoven bereikte wel de kwartfinale, door de Amerikaan Taylor Fritz, de nummer 14 van de wereld, te verslaan (6-7 (9) 7-5 6-4). De 25-jarige Nederlander speelt in de volgende ronde tegen de Fransman Hugo Gaston.
De Fransman Adrian Mannarino, de winnaar van de laatste editie in 2019, schaarde zich bij de laatste acht met een 6-2 6-3-overwinning op de Australiër Alex de Minaur, die als vierde geplaatst was op het Autotron.
Jesper de Jong en Bart Stevens verloren in het dubbelspel van Hugo Nys en Edouard Roger-Vasselin (6-7 (5) 6-1 10-8).