Groenewegen sprint naar zege in De Panne

27 mrt 2019, 16:24 Sport
groenewegen sprint naar zege in de panne
ANP
Dylan Groenewegen heeft op overtuigende wijze de Driedaagse Brugge-De Panne op zijn naam geschreven. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma was in de eindsprint oppermachtig.
Voor Groenewegen is het al zijn vijfde overwinning van het seizoen. De Amsterdammer schreef eerder deze maand twee ritten in Parijs-Nice op zijn naam. In februari won Groenewegen een etappe in de Ronde van Algarve en een rit in de Ronde van Valencia.
Het parcours op weg naar De Panne was ideaal voor de sprinters. Door een valpartij op 10 kilometer van de finish verliep de aanloop naar de finale vrij rommelig. Kort daarna werd de kopgroep van zes man ingerekend. Groenewegen bleef vervolgens de concurrentie ruim voor. De Colombiaan Fernando Gaviria kwam als tweede over de streep. Elia Viviani werd derde. Vorig jaar, toen de Driedaagse Brugge-De Panne voor het eerst een eendaagse race was, won de Italiaan nog. Sinds dit seizoen maakt de wedstrijd deel uit van de UCI WorldTour.
,,Het zijn hele sterke renners die ik hier versla'', zei Groenewegen, die aanvankelijk niet mee zou doen. De planning was eerst dat hij zijn seizoen een vervolg zou geven in de Ronde van Catalonië. In plaats daarvan deed hij afgelopen weekeinde mee in Milaan-Sanremo en komende zondag verschijnt hij aan de start van Gent-Wevelgem. ,,Als ik de eerste twee etappes van de Ronde van Catalonië zag, heb ik niet zoveel gemist'', aldus Groenewegen, die hoopt dat het in Gent-Wevelgem ook op een massasprint uitdraait.