Groenewegen wint eerste rit in Duinkerke

14 mei 2019, 17:10 Sport
groenewegen wint eerste rit in duinkerke
Wielrenner Dylan Groenewegen heeft de openingsrit van de 65e aflevering van de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. De coureur van Jumbo-Visma won na 173 kilometer de sprint van het peloton. Zijn ploeggenoot Mike Teunissen eindigde als derde. Tussen de Nederlanders in finishte de Fransman Marc Sarreau als nummer twee.
Voor Groenewegen was het de zesde zege van dit seizoen, voor zijn formatie alweer de vijftiende. Hij startte in Duinkerken voor het eerst in een kleine twee maanden.
Niki Terpstra maakte zijn rentree in het peloton. Hij finishte als 111e op 1.15 van de winnaar. De 34-jarige Noord-Hollander kwam vorige maand hard ten val tijdens de Ronde van Vlaanderen en werd met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.
De Franse rittenkoers, die uit zes etappes bestaat, duurt tot en met zondag. Groenewegen begint woensdag in de leiderstrui aan rit nummer twee.