Haarhuis roept Krajicek op voor Fed Cup

16 mrt 2018, 10:52 Sport
haarhuis roept krajicek op voor fed cup
ANP
Captain Paul Haarhuis heeft Michaëlla Krajicek weer opgeroepen voor een wedstrijd in de Fed Cup. De tennisster is geselecteerd voor de wedstrijd in en tegen Australië, op 21 en 22 april. Krajicek speelde voor het laatst voor Nederland in het duel met Wit-Rusland, ruim een jaar geleden. Haarhuis maakte drie van de vier speelsters bekend, Lesley Kerkhove en Demi Schuurs zijn de andere twee.
De ontmoeting vindt plaats in Wollongong, in de buurt van Sydney. Er wordt indoor op hardcourt gespeeld. Bij winst handhaaft Nederland zich in de wereldgroep, waar het dan in 2019 voor de vierde achtereenvolgende keer kan uitkomen. In de eerste ronde van dit jaar verloor Nederland, zonder kopvrouw Kiki Bertens, van de Verenigde Staten. Kerkhove en Schuurs boekten in dat duel wel een zege in het dubbelspel op de zusjes Serena en Venus Williams.
Wie de nummer vier wordt liet Haarhuis nog in het midden. ,,Het is een lastige periode voor de speelsters om in die periode tijd vrij te maken voor de reis naar Australië. We hopen nog een goede vierde speelster aan het team toe te voegen.'' In tegenstelling tot Bertens was Richèl Hogenkamp er in februari in de Verenigde Staten wel bij, evenals Arantxa Rus.
Nederland en Australië speelden tien keer eerder tegen elkaar. Australië won acht van die ontmoetingen.