Haas wil punten scoren met nieuwe Formule 1-bolide

04 feb 2022, 8:52 Sport
haas presenteert als eerste team nieuwe formule 1 bolide
Het Formule 1-team Haas heeft als eerste zijn auto voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De Amerikaanse renstal deed dat aan de hand van een aantal foto's. De VF-22 is de auto waarin de Duitser Mick Schumacher en de Rus Nikita Mazepin het kampioenschap zullen racen.
Haas zal het met de nieuwe auto beter willen doen dan in 2021, toen het team geen enkel WK-punt wist te scoren en ook als laatste eindigde in de stand bij de constructeurs. Het team gaf aan dat het vorig jaar praktisch niets heeft gedaan om de auto beter te maken en zijn geld vooral heeft gestoken in de ontwikkeling van de auto voor 2022.
De Formule 1 heeft voor 2022 nieuwe technische regels ingevoerd. Er is veel veranderd in de aerodynamica, met als doel dat de auto's dichter achter elkaar kunnen rijden. Zo moet inhalen makkelijker worden. Opvallende veranderingen zijn ook het grotere formaat banden en de terugkeer van wieldoppen.
De nieuwe bolide van Haas is grotendeels wit, met rood en blauw als steunkleuren. De voor- en achtervleugel zien er ook heel anders uit dan die van de auto van vorig jaar. De auto zal voor het eerst in het echt zijn te zien tijdens de testraces in Barcelona van 23 tot en met 25 februari.
"Het is de tijd van het jaar waarin je natuurlijk optimistisch bent en dat het harde werk en de inspanningen van iedereen zich zullen vertalen in een competitieve auto op de baan," zegt eigenaar Gene Haas. "We hebben in 2020 de beslissing genomen om alle tijd en middelen in de VF-22 te steken. Hopelijk werpt die beslissing zijn vruchten af en kunnen we weer meedingen naar punten."
Van de tien Formule 1-teams heeft alleen Williams nog geen datum van onthulling bekendgemaakt. Red Bull, het team van wereldkampioen Max Verstappen, komt woensdag 9 februari met een digitale presentatie van de nieuwe wagen, de RB18.