Haase bezorgt Nederlandse tennissers voorsprong in Daviscup

06 mrt 2020, 11:40 Sport
haase bezorgt nederlandse tennissers voorsprong in daviscup
ANP
Tennisser Robin Haase heeft het Nederlandse Daviscup-team aan de leiding gebracht in de ontmoeting met Kazachstan. De kopman van Oranje versloeg in Nur-Sultan Michail Koekoesjkin met 6-4 6-7 (2) 6-3.
Haase maakte het na bijna tweeënhalf uur af op zijn tweede wedstrijdpunt. Dat deed de 32-jarige Hagenaar na het slaan van een onderhandse service, iets wat tennissers zeker op matchpoint zelden doen. De Nederlandse nummer 169 van de wereld liet Koekoesjkin verbouwereerd achter.
"Michail is een goede speler, maar vooral in de Daviscup is hij bijzonder sterk", zei Haase. "Dit is dan ook een goede overwinning voor me. Zeker omdat ik nog nooit van hem had gewonnen."
Haase kwam in de eerste set met 4-2 achter, maar won vervolgens dankzij vier games op rij toch de set. In de tweede set keek hij snel tegen een 3-0-achterstand aan, maar hij wist het toch tot een tiebreak te schoppen. Daarin was de Nederlander kansloos. Na een break op 4-3 in de beslissende set serveerde Haase het duel met de nodige moeite uit.
Haase had twee keer eerder tegen Koekoesjkin gespeeld. Vorig jaar versloeg de nummer 91 van de wereld hem in Ahoy op het ABN AMRO-toernooi.
De inzet van de confrontatie met Kazachstan is een plek in de Daviscup Finals, in november van dit jaar in Madrid. Vorig jaar kwam Nederland tijdens de eerste editie niet door de poule heen.
In de tweede partij neemt Tallon Griekspoor het op tegen Alexander Boeblik. De beslissing valt zaterdag, als er een dubbelpartij en twee enkelspelen op het programma staan. Het land dat drie partijen wint, gaat naar Madrid.