Haase naar halve finale in Auckland

11 jan 2018, 7:37 Sport
haase naar halve finale in auckland
Robin Haase heeft de halve finale bereikt van het ATP-tennistoernooi in Auckland. De Nederlander versloeg donderdag de Duitser Peter Gojowczyk met twee keer 6-4. De wedstrijd duurde 84 minuten.
Haase reikte vorige week in het Indiase Pune al tot de kwartfinales en kent zo een goed begin van het nieuwe jaar. De nummer 43 van de wereld treft in de halve finale in Auckland de als vijfde geplaatste Roberto Bautista Agut, die zijn kwartfinale tegen de Tsjech Jiri Vesely met 7-6 (1) 6-2 won. De Spanjaard staat 21e op de mondiale ranking.
Tegen Gojowczyk kwam Haase, net als in de eerste ronde tegen de Noorse qualifier Casper Ruud, op ruime achterstand. Haase verraste zijn tegenstander in de vierde game met een onderhandse service. Gojowczyk kreeg de bal nog wel terug over het net, maar het punt en de game (1-3) gingen uiteindelijk naar Haase. Hij trok de partij daarna op overtuigende wijze naar zich toe.
Haase en Bautista Agut stonden één keer eerder tegenover elkaar. In 2013 was de nu dertigjarige Hagenaar in Casablanca in drie sets te sterk.
De andere halve finale gaat tussen de als tweede geplaatste Argentijn Juan Martin del Potro en de als nummer zeven ingeschaalde Spanjaard David Ferrer.