Halep revancheert zich tegen Swiatek en treft Williams

14 feb 2021, 12:25 Sport
halep revancheert zich tegen swiatek en treft williams
Simona Halep heeft zich op de Australian Open gerevancheerd voor haar pijnlijke nederlaag op Roland Garros. De Roemeense nummer 2 van de wereld won in de vierde ronde met 3-6 6-1 6-4 van de Poolse Iga Swiatek, die haar eind vorig jaar op Roland Garros slechts drie games had gegund.
Na het verlies van de eerste set kwam Halep sterk terug. Ze won binnen een half uur de tweede set en nam in de beslissende set direct een 2-0-voorsprong. Het werd weer 2-2, maar na een nieuwe servicebreak gaf Halep het niet meer uit handen. Na een uur en vijftig minuten maakte ze het af op haar eerste wedstrijdpunt.
De 29-jarige Halep treft bij de laatste acht de Amerikaanse Serena Williams, die mikt op haar 24e grandslamtitel. Halep kan haar totaal op 3 brengen.