Halep voortvarend naar kwartfinales

04 jun 2018, 12:30 Sport
halep voortvarend naar kwartfinales
Tennisster Simona Halep heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De Roemeense aanvoerster van de wereldranglijst walste in de vierde ronde in een uur tijd en twee sets over Elise Mertens heen. Ze gunde de als zestiende geplaatste Belgische drie games: 6-2 6-1.
Halep stond vorig jaar in Parijs in de eindstrijd. Toen verloor ze van de Letse Jelena Ostapenko. De 26-jarige Roemeense wacht nog altijd op haar eerste grandslamoverwinning. In 2014 stond ze ook in de finale in Parijs en eerder dit jaar ging ze onderuit in de finale van de Australian Open.
Mertens, die in Parijs ook dubbelde met Demi Schuurs, kon het hoge tempo amper bijbenen. Ze deed feitelijk alleen aan het begin van de partij heel even mee. Maar na een vroege break van Halep was de Leuvense praktisch kansloos tegen het agressieve spel van de Roemeense. ,,Ze is een lastige tegenstandster, dus makkelijk was het niet'', vond Halep. ,,Maar ik speelde agressief en zeker mijn beste partij op dit toernooi. Die agressie heb ik nodig om mijn punten te pakken, want veel echte 'winners' sla ik niet.''
In de kwartfinale komt Halep te staan tegenover de winnares van de partij tussen de Duitse Angelique Kerber en de Française Caroline Garcia. Kerber schakelde in de derde ronde Kiki Bertens uit.