Halvefinaliste van laatste Australian Open ontbreekt in Melbourne

21 dec 2021, 12:47 Sport
halvefinaliste van laatste australian open ontbreekt in melbourne
ANP
De Tsjechische tennisster Karolina Muchova heeft zich afgemeld voor de Australian Open. De nummer 32 van de wereld bereikte begin dit jaar de halve finales op het grandslamtoernooi in Melbourne, maar haakt nu af vanwege een blessure. Muchova (25) beëindigde eind september al haar seizoen vanwege fysieke problemen.
De Tsjechische verraste begin dit jaar op de Australian Open door onder anderen landgenote Karolina Pliskova en Ashleigh Barty, de Australische nummer 1 van de wereld, te verslaan. In de halve finales moest Muchova het afleggen tegen de Amerikaanse Jennifer Brady, die vervolgens de eindstrijd verloor van de Japanse Naomi Osaka.
Muchova bereikte op Roland Garros de derde ronde en op Wimbledon de kwartfinales. Op de US Open werd ze direct uitgeschakeld.
Afgelopen weekeinde meldde Brady zich vanwege een voetblessure af voor de Australian Open en ook Pliskova ontbreekt vanwege een blessure. Eerder al werd duidelijk dat de grandslamkampioenen Serena Williams, Bianca Andreescu en Roger Federer vanwege fysieke problemen niet naar Melbourne komen. Van Rafael Nadal is dat onzeker vanwege een positieve coronatest. Alleen tennissers die zijn gevaccineerd tegen het coronavirus mogen meedoen aan het toernooi dat op 17 januari begint.