Hamilton evenaart record Schumacher op Hungaroring

18 jul 2020, 17:33 Sport
hamilton evenaart record schumacher op hungaroring
ANP
Met zijn zevende poleposition op de Hungaroring heeft Lewis Hamilton het record van Michael Schumacher op dit circuit geëvenaard. De Brit, die al zoveel records in de Formule 1 op zijn naam heeft staan, kon het naar eigen zeggen amper geloven. "Het is te gek, ik moet mezelf even in m'n arm knijpen", zei Hamilton na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije.
De 35-jarige coureur van Mercedes is al geruime tijd recordhouder wat betreft het aantal 'poles' in de Formule 1. Op de Hungaroring haalde Hamilton nummer 90 binnen. Schumacher volgt op gepaste afstand met 68 polepositions. Van de actieve coureurs staat Sebastian Vettel op de 'eeuwige' ranglijst op de vierde plaats. De Duitser was 57 keer de beste in de kwalificatie.
"Valtteri maakte het me niet makkelijk", zei Hamilton over zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas. "Het vereiste dus absolute perfectie. Ik geniet altijd enorm van zulke kwalificaties." Hamilton jaagt op zijn zevende wereldtitel in de Formule 1. Alleen Schumacher werd al zo vaak wereldkampioen. Ook wat betreft het aantal overwinningen heeft de Duitser nog een kleine voorsprong op Hamilton (91-85). De Brit zegevierde de afgelopen twee jaar op de Hungaroring en hij kan zondag zijn achtste overwinning in Hongarije boeken.