Hamilton raakt derde plaats kwijt

17 nov 2019, 21:53 Sport
hamilton raakt derde plaats kwijt
Lewis Hamilton heeft een uur na afloop van de Grote Prijs van Brazilië zijn derde plaats moeten afstaan. De wereldkampioen in de Formule 1 kreeg alsnog 5 seconden straftijd voor het van de baan rijden van de Thai Alexander Albon in de slotfase van de race op circuit Interlagos in São Paulo. De kopman van Mercedes viel daardoor terug van de derde naar de zevende plaats.
De Spanjaard Carlos Sainz van McLaren kreeg door de straf van Hamilton de derde plaats in de schoot geworpen, achter winnaar Max Verstappen (Red Bull) en de Fransman Pierre Gasly (Toro Rosso). Dat was een grote verrassing voor de Spanjaard, want hij was de race als laatste begonnen. Sainz stuntte door in de race slechts één pitstop te maken, waardoor hij veel tijd won op zijn concurrenten. De derde plaats is tevens de eerste podiumplek in zijn Formule 1-carrière.
Hamilton gaf ruiterlijk toe dat hij fout zat bij zijn poging om Albon in te halen. Hij tikte de Red Bull aan van de Thai, die van de baan gleed en om zijn as draaide. "Ik nam te veel risico en aanvaard de straf."