Handballers starten EK-kwalificatie zonder sterspeler Steins

11 okt 2022, 12:55 Sport
handballers starten ek kwalificatie zonder sterspeler steins
De Nederlandse handballers starten de EK-kwalificatie deze week zonder hun sterspeler Luc Steins. De 27-jarige Limburger, die voor de Franse topclub Paris Saint-Germain speelt, heeft een knieblessure opgelopen. Een MRI-scan bracht een breukje in zijn knie aan het licht, maar volgens de Nederlandse handbalbond is het geen ernstige blessure.
Steins ontbreekt deze week wel in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen België (donderdag in de Maaspoort in Den Bosch) en Griekenland (zondag in Chalkida). De nieuwe bondscoach Staffan Olsson kan ook geen beroep doen op Tom Jansen, die vanwege een handblessure afwezig is.
Het EK vindt begin 2025 plaats in Duitsland. Oranje neemt het in de kwalificatie ook op tegen Kroatië. Tegen ieder land wordt zowel thuis als uit gespeeld. De nummers 1 en 2 van de acht poules en de vier beste nummers 3 plaatsen zich voor de Europese eindronde, waar 24 landen aan meedoen. Gastland Duitsland en de top 3 van het laatste EK (Zweden, Spanje en Denemarken) zijn al zeker van deelname.