Handbalster Abbingh: liever gewonnen met 700e goal

10 dec 2020, 22:50 Sport
handbalster abbingh liever gewonnen met 700e goal
ANP
Handbalster Lois Abbingh maakte in de wedstrijd tegen Noorwegen op het EK in Denemarken vier doelpunten. De eerste was haar 700e interlandgoal. "Dat is echt wel een mijlpaal, vind ik. Maar ik had er liever ook een overwinning bij gehad", zei de topschutter van Oranje na de ruime nederlaag. Noorwegen, dat al zo vaak de sterkste was in de onderlinge confrontaties, won met 32-25.
"Verliezen van Noorwegen is geen schande. We zijn niet weggespeeld en zijn in de tweede helft blijven vechten. Het kwam in mijn ogen toch vooral aan op details, waardoor het bij Noorwegen beter liep dan bij ons", meende Abbingh, die toegaf dat ze zich vreselijk had geërgerd aan de Griekse arbitrage. "Normaal laat ik me niet uit over de scheidsrechters, maar nu kregen we zoveel beslissingen tegen, dat we onnodig vaak in ondertal kwamen. Tegen Noorwegen, dat heel snel uitbreekt, is het dan moeilijk spelen."
Abbingh noemde de beslissingen van de arbitrage zelfs dubieus. "Onze ploeg moet het hebben van knokken in de dekking. Op dit niveau is het feller en harder. Dan is het vreemd dat we nu steeds tegen een 2-minutenstraf opliepen, terwijl we bij vergelijkbare momenten in de vorige wedstrijden een vrije bal kregen."
De wereldkampioen staat er na de nederlaag tegen Noorwegen niet heel goed voor in groep II van de hoofdronde. Noorwegen en Kroatië, dat won van Roemenië, staan op 6 punten. Nederland blijft op 2 punten staan en heeft dus twee overtuigende zeges op Duitsland en Roemenië nodig om nog kans te maken op het bereiken van de halve finales. "We zijn nog niet afgeschreven en we geven het zeker nog niet op", klonk Abbingh strijdbaar.