Handbalster Abbingh: over een jaar zeker erbij

24 mrt 2020, 15:37 Sport
handbalster abbingh over een jaar zeker erbij
Handbalinternational Lois Abbingh heeft alle begrip voor het uitstellen van de Olympische Spelen, maar jammer vindt ze het wel. "Een paar maanden geleden werden we wereldkampioen en we hadden graag in die mood naar de Spelen in Tokio gegaan, maar gezien de verspreiding van het virus en de grote gevolgen had ik er wel rekening mee gehouden. Het is fijn dat er nu duidelijkheid is."
Abbingh kan niet voor alle internationals spreken, maar zij wil er in 2021 zeker nog bij zijn. "Ik denk dat de meesten in onze groep nog wel een jaar door willen, maar voor mij geldt dat zeker. Ik zou sowieso niet stoppen na Tokio, want ik heb onlangs nog een contract voor drie jaar getekend bij Odense in Denemarken."
Abbingh, die op het WK in december in de finale tegen Spanje in de slotseconden het winnende doelpunt maakte, zit momenteel in quarantaine in Rusland, waar ze aan haar laatste maanden bezig is bij de Russische club Rostov Don. "Hier is nog maar een week geleden besloten de trainingen stil te leggen, maar zelf ben ik vorige week pas aangekomen en ben ik verplicht eerst twee weken thuis in quarantaine gegaan. Nog zes dagen en dan mag ik weer naar buiten."