Handbalster Polman moet weg bij Deense club Esbjerg

22 mrt 2022, 14:31 Sport
handbalster polman moet weg bij deense club esbjerg
Handbalster Estavana Polman moet vertrekken bij de Deense club Esbjerg. De teamleiding heeft de 29-jarige international van Oranje laten weten dat ze niet voorkomt in de plannen voor volgend seizoen. Polman heeft nog een contract voor een jaar in Esbjerg. De club wil haar verhuren aan een andere club in Denemarken of in het buitenland, maar contractontbinding is volgens Esbjerg ook een optie.
De Gelderse opbouwspeelster speelt sinds 2013 voor Esbjerg, waarmee ze drie keer landskampioen werd. Polman speelde 240 wedstrijden voor Esbjerg en is met 1270 doelpunten de topscorer aller tijden van de club. Ze heeft een relatie met oud-topvoetballer Rafael van der Vaart, die als trainer werkt bij de Deense voetbalclub Esbjerg fB.
Polman botste enkele weken geleden met de trainer van Esbjerg. Ze kreeg amper speeltijd en voelde zich genegeerd. "Na negen jaar had ik toch iets meer respect verwacht", zei Polman onlangs.
Begin vorig jaar verlengde Polman, een van de uitblinkers op het door Oranje gewonnen WK van 2019, haar contract bij de Deense topclub tot de zomer van 2023. Ze was op dat moment aan het herstellen van een zware knieblessure. Na een maandenlange revalidatie keerde de opbouwspeelster in het voorjaar van 2021 terug op het veld, maar in mei liep ze weer een knieblessure op die een operatie vereiste. Polman miste daardoor ook de Olympische Spelen in Tokio. Ze ging eind vorig jaar wel mee naar het teleurstellend verlopen WK in Spanje, maar de nog niet topfitte vedette van Oranje kwam weinig aan spelen toe.
"Het is voor de club belangrijk dat Estavana haar carrière zo goed mogelijk kan voortzetten en daar willen wij zoveel mogelijk aan bijdragen'́', zegt voorzitter Bjarne Pedersen van Esbjerg. "Bij mooie nationale en internationale triomfen wijzen we als club graag naar het collectief, maar we zijn ook afhankelijk van individuele topprestaties. 'Essie' heeft er als geen ander aan bijgedragen dat Team Esbjerg nu tot de top van het Europese clubhandbal hoort."