Handbalster Polman terug bij Oranje voor trainingsstage

01 mrt 2021, 16:15 Sport
handbalster polman terug bij oranje voor trainingsstage
ANP
Handbalster Estavana Polman keert terug in de selectie van bondscoach Emmanuel Mayonnade voor de twee oefeninterlands die de regerend wereldkampioen deze maand speelt tegen Slovenië. Het Nederlands team start binnenkort de voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio met een trainingsstage en twee oefenduels in eigen land.
Polman liep in augustus vorig jaar een ernstige knieblessure op. Zonder Polman eindigde Oranje afgelopen december als zesde op het EK. Ze sluit voor het eerst weer aan bij de spelersgroep. De beste speelster van het WK 2019 zal medisch getest worden. De kans dat het revalidatietraject het toelaat om mee te spelen in één van de duels is volgens de Nederlandse bond nihil. Jessy Kramer is niet opgenomen in de selectie vanwege een blessure.
De handbalsters nemen het twee keer op tegen de Sloveense ploeg, die Oranje versloeg op het WK 2019. De eerste wedstrijd is op vrijdag 19 maart om 19.00 uur. Twee dagen later treffen beide ploegen elkaar opnieuw, vanaf 16.00 uur in een lege Maaspoort in Den Bosch.