Handbalsters raken na Kramer en Broch ook Van der Vliet kwijt

06 jun 2021, 13:10 Sport
handbalsters raken na kramer en broch ook van der vliet kwijt
ANP
In de aanloop naar de Olympische Spelen hebben de Nederlandse handbalsters ook Nikita van der Vliet zien afhaken. De 21-jarige Van der Vliet heeft een rugblessure en ontbreekt maandag bij de start van de voorbereiding. Bondscoach Emmanuel Mayonnade zag eerder Jessy Kramer en Yvette Broch al afhaken.
Kramer (31) besloot afgelopen week om vanwege fysieke problemen haar carrière te beëindigen. Broch (30) wil zich niet laten vaccineren tegen het coronavirus. Vanwege alle gevolgen die dat heeft, besloot ze om zich niet beschikbaar te stellen voor een plek in de olympische selectie.
Mayonnade heeft Tamara Haggerty (25) van de Duitse club TuS Metzingen opgeroepen voor de komende trainingsperiode. Nycke Groot (33) besloot onlangs om zich weer beschikbaar te stellen voor Oranje. Zij sluit over twee weken aan. Groot had haar interlandcarrière twee jaar geleden beëindigd.
De handbalsters spelen volgende maand een drielandentoernooi. De voorlopige selectie bestaat uit 22 speelsters, onder wie de van een knieblessure herstellende Estavana Polman. Mayonnade mag veertien handbalsters meenemen naar Tokio, plus één reserve.