Handbalvrouwen op EK tegen Hongarije, Servië en Kroatië

18 jun 2020, 12:41 Sport
handbalvrouwen op ek tegen hongarije servie en kroatie
ANP
De Nederlands handbalvrouwen zijn op het Europees kampioenschap in Noorwegen en Denemarken ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Ze spelen de poulewedstrijden in het Noorse Trondheim. Dat is het resultaat van de loting in Wenen.
"Van Servië hebben wij op het WK ruim gewonnen; het is een goede ploeg en misschien willen ze nu wel revanche", aldus bondscoach Emmanuel Mayonnade. "Hongarije is een team met jonge en nieuwe speelsters waarvan er veel in de Champions League spelen. De Kroatische ploeg is een mix van jonge en ervaren speelsters. Wij moeten op ons best zijn dit EK en gaan ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn."
Het EK wordt gehouden van 3 tot en met 20 december in Herning en Frederikshavn in Denemarken en Trondheim, Stavanger en Oslo in Noorwegen.
De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Als Oranje doorgaat naar de hoofdronde speelt het in Stavanger. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend in Oslo.
Twee jaar geleden veroverde Nederland de bronzen medaille op het EK in Frankrijk en vier jaar geleden pakte het team zilver in Zweden. Hongarije en Kroatië zaten op het EK van 2018 ook bij Oranje in de poule en beide duels werden door de Nederlandse handbalsters gewonnen.