Harden leidt Houston Rockets naar eerste seizoenszege NBA

01 jan 2021, 10:33 Sport
harden leidt houston rockets naar eerste seizoenszege nba
ANP
James Harden heeft Houston Rockets naar de eerste zege van dit seizoen geleid in het Amerikaanse profbasketbal. De sterspeler maakte 33 punten in de NBA-wedstrijd tegen Sacramento Kings, die de Rockets wonnen met 122-119.
John Wall maakte zijn langverwachte debuut voor Houston Rockets. Hij speelde zelfs zijn eerste officiële wedstrijd sinds eind 2018. Wall was heel lang uitgeschakeld door een hielblessure en miste de eerste twee wedstrijden van dit seizoen omdat hij in contact was geweest met iemand die besmet was met het coronavirus.
Wall maakte een goede indruk en leverde met 22 punten en 9 assists bij aan de score. "Fantastisch dat we onze eerste winst binnen hebben. Het is mijn taak om James (Harden) zoveel mogelijk te helpen en het wat makkelijker te maken voor hem", zei de pointguard.
Harrison Barnes was topschutter bij Sacramento met 24 punten. Die ploeg leed zijn tweede nederlaag van het seizoen.
Philadelphia 76ers won al voor de vierde keer dit seizoen en bracht Orlando Magic de eerste nederlaag toe: 116-92. Joel Embiid en Seth Curry waren met ieder 21 punten de topscorers bij de 'Sixers', die vijftien keer scoorden van afstand met 3-punters. Indiana Pacers boekte ook zijn vierde zege van het seizoen door Cleveland Cavaliers met 119-99 te verslaan. Domantas Sabonis maakte 25 punten voor de Pacers, die met Phildelphia en Orlando de stand in de oostelijke divisie aanvoeren.