Hassan verstapt zich en wordt vierde op 3000 meter in Lausanne

26 aug 2022, 21:20 Sport
hassan verstapt zich en wordt vierde op 3000 meter in lausanne
Sifan Hassan heeft bij de Diamond League in Lausanne genoegen moeten nemen met de vierde plaats op de 3000 meter. De tweevoudig olympisch kampioene rende zoals gebruikelijk in de laatste ronde naar voren toe, maar na het uitkomen van de laatste bocht bleef een eindsprint uit. De zege ging naar Francine Niyonsaba uit Burundi, die de Amerikaanse Alicia Monson op de streep aftroefde.
Hassan (29) won begin deze maand een 3000 meter voor de Diamond League in de Poolse stad Chorzów. Dat deed ze in 8.39,27. De race in Lausanne ging een stuk sneller. Hassan begon zoals ze gewend is achterin het veld, om uit het gedrang te blijven. Toch kwam ze halverwege de race bijna ten val toen ze zich tot twee keer toe verstapte. Hassan stapte eerst met haar rechtervoet op de opstaande rand langs de baan en vervolgens ook met haar linkervoet. Ze had daar zichtbaar last van.
Hassan, die vorig jaar op de Spelen van Tokio goud pakte op de 5000 en 10.000 meter en brons op de 1500 meter, rukte in de laatste ronde op naar de tweede plaats achter Monson. Ze kon de Amerikaanse echter niet voorbij en werd op het laatste stuk gepasseerd door Niyonsaba en de Keniaanse Beatrice Chebet. Monson dacht te gaan winnen en stak vlak voor de finish al haar armen omhoog, maar liet zich verrassen door de eindsprint van Niyonsaba. Zij won in 8.26,80, Hassan werd vierde in 8.28,28.