Heerenveen blijft ook tegen PEC ongeslagen op eigen veld: 1-1

06 okt , 15:45 Sport
anp061024099 1
ANP
HEERENVEEN (ANP) - Het Eredivisieduel tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle heeft geen winnaar opgeleverd. Door de 1-1 bleef de ploeg van trainer Robin van Persie ook in het vierde thuisduel van het seizoen ongeslagen, terwijl alle uitwedstrijden tot nu toe juist verloren gingen. PEC wacht nog op zijn eerste uitzege.
Heerenveen keek al na ruim twee minuten tegen een achterstand aan. Davy van den Berg rondde van binnen het strafschopgebied af na een lage voorzet van Dylan Mbayo. Vervolgens had de thuisploeg het initiatief, wat al in de tiende minuut resulteerde in de gelijkmaker. De Deen Jacob Trenskow dribbelde naar binnen en vond met een steekpass Zwollenaar Dimitris Rallis, die net aan buitenspel voorkwam en raak schoot.
De betere kansen waren daarna voor Heerenveen, maar vlak voor rust kwam PEC ook ineens dicht bij een tweede treffer. Voormalig PEC-doelman Mickey van der Hart had moeite met een afstandsschot van Younes Namli, maar kreeg hulp van de paal.
Nummers 13 en 14 PEC en Heerenveen staan na acht wedstrijden allebei op 8 punten.